Keskiviikkoaamuna kello soi jo 04.00, linja-auto lähtisi torilta klo 05.30. Parin tunnin yöunien jälkeen sitä kuitenkin heräsi pirteänä, matkakuumetta kenties

Olimme Tallinnassa klo 11.00 ja suuntasimme ensin bussilla kohti lankatehdasta. Matkaa sinne oli useampi kymmenen kilometriä, maisemat vaihtuivat ja tiekin oli kovin vaihtelevaisessa kunnossa. Perillä meidät otettiin iloisesti vastaan ja ohjattiin huoneeseen, joka oli täynnä lankaa, villaa, hahtuvakiekkoja.

Itselle ostin kolmea väriä (yhteensä 981g, turkoosin sävy on liian vaalea kuvassa), näistä tulee jossain vaiheessa liivejä. Ostin myös vaihtopakettiin yhden vyyhdin ja siskolle nimpparilahjan, mutta ne ovat salaisia

 

Lankatehtaasta lähdimme Karnaluksiin. Sieltä en kuvia ottanut, mutta paikka on täynnä lähes kaikkea mahdollista käsityötarviketta.

Ostin kilon verran bambu-puuvillasekoitteista lankaa toppeja varten, puikkoja, ristipistopakkauksen, huivineuloja ja tuollaisen apuvälineen, johon voi laittaa silmukat odottamaan.

Tässä vielä tarkempi kuva ristipistotyöstä. Olen vaihtamassa kylpyhuoneen sisustusta ja luopumassa sammakoista, sinisiä sävyjä olen sinne valinnut ja tämä kala-aiheinen vessapaperiteline oli oikein hauska löytö.

Karnaluksin jälkeen suuntasimme kohti tilkkutaiteilija Marja Matiisenin kotia! Hän tarjoili meille kahvia suklaakakun kera ja kertoili tarinoita tilkkutöistään. Saimme vapaasti kierrellä ympäri hänen kotiaan ja pääsimme myös hänen työhuoneeseensa. Kuvia saimme vapaasti ottaa.

Ostin pari kissa-aiheista patalappua ja käteen pujotettavan kukkasen, joka on neulatyyny. Mielestäni se on niin kaunis, että sitä voisi pitää myös koruna.

 

Illalla vasta kävimme syömässä, sain varsin mielenkiintoisen annoksen eteeni... puolikas kana!

 

Torstaina sitten bussi kuljetti meidät muutamaan kangaskauppaan keskustan ulkopuolelle.

Itse ostin vain pienen palan pellavaista kissakangasta, muilla olikin sitten kassit pullollaan erilaisia kankaita. Kissanapit ostin keskiviikkona Karnaluksista.

Kangaskauppojen jälkeen meillä oli muutama tunti aikaa kierrellä itseksemme vanhassa kaupungissa. Helina Tilk ja Kalevin suklaakauppa ovat vakiopysäkkejä aina Tallinnanmatkoilla, joten nekin sitten taas tuli kierrettyä.

Helina Tilkistä tarttui tällä kertaa mukaan munakuppi, ajattelin laittaa tähän hammastikkuja. Kalevin kaupasta ostan joka kerta pussillisen itse valitsemiani konvehteja ja myös muutaman suklaalevyn. Tobleronet ostin laivalta, viimeisistäkin krooneista piti päästä eroon.

Oli todella antoisa matka! Erityisesti käynti Marja Matiisenin kotona oli mieleenpainuva, saimme paljon miettimisen aihetta ja uusia ideoita. Ja kiitos mukavasta matkaseurasta kiltalaisille!